دسته بندی محصولات

فرنچ پرس

فرنچ پرس، که به عنوان پرس قهوه فرانسوی یا قهوه ساز فرانسوی نیز شناخته می‌شود، وسیله‌ای ساده و کاربردی برای دم کردن قهوه و سایر نوشیدنی‌های گرم مانند چای و دمنوش است.

فرنچ پرس، دستگاهی همه کاره و همچنین روشی برای دم‌آوری قهوه است که با چندین نام دیگر نیز شناخته می شود، معمولاً به آن cafetière، cafetière à piston، caffettiera a stantuffo، پرس دیگ، پرس قهوه یا پیستون قهوه می گویند. این نام ها به جای یکدیگر برای توصیف همان دستگاه‌های دم آوری استفاده می شوند. 

تاریخچه:

  • اختراع فرنچ پرس به آتیلیو کالیماتی، ایتالیایی، در سال 1929 نسبت داده می‌شود.
  • رواج این وسیله پس از جنگ جهانی دوم، به خصوص در فرانسه، بود. به همین دلیل به قهوه‌ای که با آن تهیه می‌شد، قهوه فرانسه می‌گفتند.

اجزاء فرنچ پرس

فرنچ پرس، دستگاه نسبتا ساده‌ای است که از اجزای مختلفی تشکیل شده است. برای آشنایی بیشتر با این دستگاه، ما در ادامه به معرفی اجزای آن پرداختیم:

1- فریم:

فرنچ پرس‌ها معمولا دارای فریمی هستند که مخزن شیشه‌ای را نگه می‌دارد. کاربرد اصلی فریم، تکیه‌گاهی برای کل دستگاه است و آن را روی میز و سطوح نگه می‌دارد. جنس آن‌ها معمولا از پلاستیک یا فلز است.

2- مخزن شیشه‌ای:

اصلی‌ترین عضو فرنچ پرس، بدنه یا مخزن آن است. مخزن‌ها استوانه‌هایی هستند و عموما جنس آن‌ها شیشه‌ای است و در ابعاد مختلف تولید می‌شوند.

3- درب و صافی قهوه:

در دستگاه فرنچ‌پرس این دو قسمت به یکدیگر متصل هستند. با فشار دست، اهرم صافی را به پایین مخزن هدایت می‌کند و صافی باعث می‌شود پودر قهوه یا تفاله‌ها از نوشیدنی جدا شود. همچنین، صافی مانع از بالا آمدن پودر قهوه و مخلوط دوباره آن با نوشیدنی می‌شود. جنس اهرم و صافی، از استیل ضد زنگ است. زیرا، تماس زیادی با مایعات دارد و باید از جنس مرغوبی استفاده شود. و اما درب فرنچ‌پرس که درپوشی بر روی مخزن است و میله از آن رد می‌شود نقش بسیار مهمی در دم‌آوری قهوه و انواع دمنوش دارد و به گرم ماندن نوشیدنی کمک می‌کند. 

فرنچ پرس کاربردهای زیادی برای دم‌آوری نوشیدنی دارد که عبارتند از:

  1. دم‌آوری قهوه با فرنچ‌پرس
  2. دم‌آوری چای با فرنچ‌پرس
  3. درست کردن قهوه کلد برو با فرنچ‌پرس
  4. فوم‌گیری شیر با فرنچ پرس
  5. تهیه آبمیوه‌ یا کوکتل
  6. تهیه دمنوش با فرنچ‌پرس

1- دم‌آوری قهوه با فرنچ‌پرس

دم آوری قهوه با فرنچ پرس، یکی از ساده‌ترین روش‌های تهیه قهوه با کم‌ترین امکانات و تلاش است. ممکن است فکر کنید تهیه قهوه مدت زمان زیادی طول می‌کشد، اما بسیار ساده‌تر از آن چیزی که فکر می‌کنید. قهوه آسیاب شده را داخل فرنچ‌پرس می‌ریزید، آب‌ داغ را اضافه می‌کنید، بعد از یک دقیقه اهرم فرنچ‌پرس را به سمت پایین فشار می‌دهید تا تفاله‌های قهوه به ته فرنچ‌پرس ته‌نشین شود و قهوه دمی شما آماده سرو است.

2- دم‌آوری چای با فرنچ‌پرس

نه تنها قهوه نوشیدنی محبوب دنیاست بلکه چای از محبوبیت بالایی در جهان برخوردار است. با توجه به ساختار و اجزای فرنچ پرس می‌توان مانند قهوه، در این دستگاه کاربردی چای دم کرد. طرز استفاده از فرنچ پرس برای چای، مانند سایر دمنوش‌های گیاهی است اما فرنچ‌پرس برای دم‌آوری چای سبز مناسب‌تر از چای سیاه است.

3- درست کردن قهوه کلد برو با فرنچ‌پرس

یکی از متدهای جدید که به‌شدت مورد استقبال قرار گرفته است تهیه قهوه سرد است. کلدبرو، نوعی قهوه دمی است که در مدت زمان طولانی تهیه و سرد سرو می‌شود. فرنچ پرس، با توجه به ساختاری که دارد برای درست کردن این نوع قهوه بسیار مناسب است. بعد از سپری کردن ۱۸ تا ۲۴ ساعت، از قهوه کلدبرو خود لذت ببرید.

4- فوم‌گیری شیر با فرنچ پرس

اگر به قهوه‌ لاته و کاپوچینو علاقمند هستید، برای تهیه فوم شیر این نوع قهوه‌ها در منزل از فرنچ پرس استفاده کنید و دیگر احتیاجی به دستگاه فوم‌گیر شیر ندارید. شیر گرم را داخل مخزن فرنچ‌پرس بریزید و سپس چندین بار متداوم اهرم را پمپ کنید. بعد از گذشت مدت کوتاهی فوم شیر شما آماده‌ است.

5- تهیه آبمیوه‌ یا کوکتل

اگر به آبمیوه‌های ترکیبی علاقه دارید، فرنچ‌پرس ابزار مهمی است. بدون نیاز به مخلوط‌کن که استفاده از آن دردسر زیادی دارد به راحتی از فرنچ‌پرس استفاده کنید. فرنچ‌پرس، ابزاری عالی برای تهیه نوشیدنی‌های فوری برای پذیرایی از مهمانان است. مخلوط کردن نوشیدنی‌ها با استفاده از فرنچ‌پرس شبیه فوم‌گیری شیر است: همه مواد کوکتل میوه‌ای خود را در مخزن فرنچ‌پرس بریزید و درب آن را ببندید. سپس، اهرم را به بالا و پایین پمپ کنید. محتویات را در یک لیوان کوکتل بریزید و کوکتل میوه‌ای آماده است.

6- تهیه دمنوش با فرنچ‌پرس

با استفاده از فرنچ‌پرس، دمنوش مورد علاقه خود را دم کنید. دم‌آوری دمنوش با فرنچ‌پرس دقیقا مانند تهیه چای است، با این تفاوت که پس از اضافه کردن آب‌جوش به دمنوش اجازه دهید، ۵ الی ۷ دقیقه در فرنچ پرس بماند تا دم بکشد و نوش‌جان کنید.

مزایا:

  • استفاده آسان: کار کردن با فرنچ پرس بسیار ساده است و به هیچ مهارت خاصی نیاز ندارد.
  • قهوه با طعم غلیظ: فرنچ پرس قهوه‌ای با طعم غلیظ و روغنی به شما می‌دهد، زیرا فیلتر کاغذی روغن‌های طبیعی قهوه را جذب نمی‌کند.
  • قیمت مناسب: فرنچ پرس در مقایسه با سایر قهوه‌سازها، قیمت مناسب‌تری دارد.
  • پلی‌ولنت: علاوه بر قهوه، می‌توانید برای تهیه چای، دمنوش و حتی فوم شیر از آن استفاده کنید.
  • قابل حمل: فرنچ پرس‌های مسافرتی به دلیل وزن کم و حجم کوچک، به راحتی قابل حمل هستند.

معایب:

  • تفاله در قهوه: اگر از صافی ریزتری استفاده نکنید، ممکن است تفاله قهوه در قهوه نهایی شما وجود داشته باشد.
  • شکنندگی: مدل‌های شیشه‌ای فرنچ پرس در صورت ضربه خوردن می‌شکنند.
  • نیاز به صبر: دم کردن قهوه با فرنچ پرس به 4 دقیقه زمان نیاز دارد.

نکات:

  • از قهوه تازه آسیاب شده استفاده کنید.
  • از آب تصفیه شده با دمای مناسب استفاده کنید.
  • پودر قهوه را بیش از حد آسیاب نکنید.
  • قهوه را به مدت طولانی دم نزنید، زیرا تلخ می‌شود.
  • قبل از هر بار استفاده، فرنچ پرس را با آب گرم بشویید.

نکات مهم در انتخاب فرنچ پرس:

  • اندازه: فرنچ پرس را با توجه به تعداد افرادی که برایشان قهوه تهیه می‌کنید انتخاب کنید.
  • جنس: شیشه، فلز، سرامیک یا پلاستیک
  • قیمت: فرنچ پرس‌ها در قیمت‌های مختلف ارائه می‌شوند.
  • ویژگی‌های اضافی: برخی مدل‌ها دارای گرمکن یا فیلترهای اضافی هستند.

انواع فرنچ پرس:

  • شیشه‌ای: رایج‌ترین نوع فرنچ پرس است.
  • فلزی: معمولاً از جنس استیل ضد زنگ هستند و مقاوم‌تر از مدل‌های شیشه‌ای هستند.
  • سرامیکی: ظاهری شیک دارند و گرما را به خوبی حفظ می‌کنند.
  • پلاستیکی: سبک و ارزان هستند، اما کیفیت پایینی دارند.
Mehran_Aj

دیدگاهتان را بنویسید